Promet i mobilnost

#9252ac

Izložba inovacija BUDI UZOR®/ INOVA®

 
 
 

BUDI UZOR®/ INOVA® je najveća izložba inovacija u jugoistočnoj Europi. Glavni organizator ovogodišnje izložbe je Tera Tehnopolis d.o.o. zajedno sa Savezom inovatora Zagreba i Hrvatskom udrugom inovatora poduzetnika. Ove godine izložba se održava u Osijeku, od 12. - 14. listopada 2022. godine, u Mall-u Osijek, Ulica Sv. Leopolda B. Mandića 50 a, a glavni moto ovogodišnje izložbe je "TJEDAN INOVACIJA".

Više o događanju i program Izložbe možete pronaći na POVEZNICI.

Otvoren natječaj za sufinanciranje pristupa pravima intelektualnog vlasništva

Vijesti

23.03.2022.

Na inicijativu Europske komisije, Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) će i u 2022. godini provoditi novo izdanje Fonda za MSP-ove. Nakon iznimnog uspjeha Fonda za mala i srednja poduzeća pokrenutog u okviru inicijative „Ideas Powered for Business” EUIPO-a u 2021. godini, i u 2022. godini otvoren je program bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima (MSP) iz EU-a omogućio pristup pravima intelektualnog vlasništva (IV).

47 milijuna eura za zaštitu intelektualnog vlasništva MSP-ova, zelenu i digitalnu tranziciju

Vijesti

13.01.2022.

Komisija i Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo osnovali su novi EU-ov Fond za MSP-ove, iz kojega će se MSP-ovima sa sjedištem u EU-u nuditi vaučeri kako bi im se pomoglo u zaštiti njihovog intelektualnog vlasništva. To je drugi EU-ov Fond za MSP-ove sa sredstvima za oporavak od COVID-a 19 te za zelenu i digitalnu tranziciju u sljedeće tri godine (2022. – 2024.).

Modernizacijski i Inovacijski fond

Vijesti

28.10.2021.

Modernizacijski fond je program financiranja Europske komisije za podršku deset država članica EU s nižim dohodcima, kako bi se omogućila njihova tranzicija prema klimatskoj neutralnosti do 2030. godine. Republika Hrvatska, kao jedna od korisnica Fonda, završila je proces programiranja modaliteta provedbe i područja intervencije nacionalne alokacije koja će se uložiti u modernizaciju energetskog sektora i potporu prelasku na čistije oblike energije.

Novi, povoljniji uvjeti za „COVlD-19 zajam za obrtna sredstva”

Vijesti

18.10.2021.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, nastavlja s provedbom mjera za pomoć mikro, malim i srednjim poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo uslijed epidemije koronavirusa, po novim uvjetima.

Subscribe to Promet i mobilnost
Sektori
Vijeća i tajništva
Područja
Kategorije