Pitanja i odgovori

Inovacijska platforma

Inovacijska platforma je centralno mjesto, u okviru nacionalnog inovacijskog sustava, za poticanje istraživanja, razvoja i inovacija u Republici Hrvatskoj. Glavni cilj platforme je potaknuti rast i razvoj gospodarstva te povećati produktivnost poslovnog ali i znanstveno-istraživačkog sektora.

Više pročitajte na poveznici.

Dionici nacionalnog inovacijskog sustava aktivno sudjeluju u kreiranju nacionalne inovacijske politike i stvaranju poticajnijeg okruženja za inovacije. Želite li biti aktivni dionik nacionalnog inovacijskog sustava i iskoristiti dodatne mogućnosti koje pruža inovacijska platforma – uključite se u rad Tematskih inovacijskih vijeća (TIV-ova). Uključivanjem u rad vijeća, postajete dio sustava u kojem poduzetnici i inovatori dobivaju podršku, razmjenjuju znanja, tehnologije i istraživanja u svrhu stvaranja dodane vrijednosti.

Više pročitajte na poveznici.

Pristup zaštićenom dijelu nacionalne inovacijske platforme imaju članovi Nacionalnog vijeća za inovacije, Inovacijskog vijeća za industriju, Tematskih inovacijskih vijeća te djelatnici tehničkog tajništva pri HAMAG-BICRO-u (za Nacionalno vijeće za inovacije i Inovacijsko vijeće za industriju) i Hrvatskoj gospodarskoj komori (Tematska inovacijska vijeća). Ukoliko ste predstavnik poslovnog, znanstveno-istraživačkog ili javnog sektora, Vaša organizacija se može prijaviti za članstvo u tematskom inovacijskom vijeću ukoliko djeluje u području relevantnom za TIV.

Više pročitajte na poveznici.

Sektori
Vijeća i tajništva
Područja
Kategorije