Zdravlje i kvaliteta života

#ffaa00

Hrvatska kulturna baština u digitalnom dobu

Vijesti

08.09.2023.

Raznolika kulturna baština Hrvatske

Smještena u srcu Europe, Hrvatska se može pohvaliti bogatim spektrom kulturnog blaga koje odražava njezinu povijest. Od drevne rimske arhitekture pulske Arene do zamršene paške čipke, od tradicionalnog klapskog pjevanja do svečanosti Sinjske alke, kulturna baština Hrvatske raznolika je i bogata.

Ovi elementi kolektivno definiraju identitet nacije, ali i prepoznatljivost RH u svijetu. Međutim javljaju se izazovi u očuvanju i potrebna su moderna rješenja.

Način na koji se može znatno poboljšati kvalitet života teže pokretljivih osoba

Nudim
23/08/2023 - 15:35

Informacije o predlagatelju

Vrsta predlagatelja

Ostalo: Fizička osoba

Institucija u kojoj je predlagatelj zaposlen

Predlagatelj umirovljenik

Suradnja

Tražim/Nudim

Nudim

Vrsta suradnje

Partner za postojeću projektnu ideju

Vrsta partnerstva

Javni sektor

Privatni sektor

Naziv zahtjeva

Način na koji se može znatno poboljšati kvalitet života teže pokretljivih osoba

Područje

Zdravlje i kvaliteta života

Farmaceutika, biofarmaceutika, medicinska oprema i uređaji

Kratki opis zahtjeva

Mogućnost poboljšanja kvaliteta života teško pokretljivim osobama, na način da se uvedu mjesta na kojima bi se mogla iznajmiti kolica koja bi teško pokretljivim osobama omogućila duži i sadržajniji boravak na biranim lokacijama.

Informacije o projektnoj ideji i eventualnom budućem projektu

Naziv projektne ideje

Prijedlog uvođenja mjesta/prostorija/ na frekventnim lokacijama na kojima bi teže pokretne osobe mogle iznajmiti kolica koja bi koristila kao alternativni prijevoz ili uvođenjem raznih vanjskih lokacija na kojima bi se mogla posuditi kolica samoposlugom.

Europska unija protiv onečišćenja mora: napori za smanjenje plastičnog otpada

Vijesti

11.07.2023.

Onečišćenje mora, posebice plastičnim otpadom, predstavlja značajnu prijetnju zdravlju naših oceana i morskih ekosustava. 

Prepoznajući ovo pitanje, Europska unija poduzela je hrabre korake u borbi protiv onečišćenja plastikom i zaštitila morski okoliš. Kroz niz politika, propisa i kampanja za podizanje svijesti, EU prednjači u smanjenju potrošnje plastike, promicanju recikliranja i podizanju svijesti o štetnim učincima onečišćenja plastikom na naša mora

Oslobađanje potencijala: Europski socijalni fond+ osnažuje europske građane

Vijesti

14.06.2023.

Razumijevanje Europskog socijalnog fonda

Europski socijalni fond primarni je financijski instrument EU za društveni boljitak i zapošljavanje. 

Pokrenut 1957. godine, ESF ima za cilj smanjiti razlike među državama članicama EU-a i ojačati društvenu i gospodarsku koheziju. Fond osigurava financijska sredstva nacionalnim i regionalnim inicijativama usmjerenim na povećanje zapošljavanja, obrazovanja i socijalne uključenosti. Uz dugoročnu viziju, ESF ulaže u ljudski kapital, osnažujući pojedince i zajednice da ostvare svoj puni potencijal. 

Programi EU koji osnažuju žene u području znanosti i tehnologije

Vijesti

15.05.2023.

Za Europu i njezine programe oporavka ključna je rodna ravnopravnost, kako za društvo tako i za gospodarstvo.Veća zastupljenost žena u granama ICT sektora (informacijsko komunikacijske tehnologije) važna je tema i inicijativa Europske unije. 

Digitalizacija u obrazovanju: Perspektiva i Akcijski plan Europske unije 2021. - 2027.

Vijesti

17.04.2023.

Digitalizacija mijenja način na koji živimo, radimo i učimo. Kako je ušla u sve sfere života, tako je i u obrazovanju digitalizacija donijela novine i prilike za inovacije, suradnju i drugačiji pristup učenju i funkcioniranju školstva. Kao posljedica COVID-19 pandemije, digitalne tehnologije i platforme za online učenje ubrzano su počele mijenjati obrazovni sektor, a vidljiv je i nastavak tog razvoja. 

Razvoj plavog gospodarstva - cilj za EU i Hrvatsku

Vijesti

14.03.2023.

Europska unija ima velik zadatak u pogledu Europskog zelenog plana koji ima za cilj transformirati EU u moderno, obnovljivo i konkurentno gospodarstvo. Ključna je i strategija Plavog gospodarstva kao dio misije za zelenu, digitalnu i otpornu EU. 

Plavo gospodarstvo Europske unije obuhvaća sve gospodarske aktivnosti povezane s oceanom i morima, a postaje sve važniji nakon Europskog zelenog plana i Europskog plana oporavka. U tome važnu ulogu igra i Hrvatska. 

Subscribe to Zdravlje i kvaliteta života
Sektori
Vijeća i tajništva
Područja
Kategorije