Modernizacijski i Inovacijski fond

Vijesti
Modernizacijski i Inovacijski fond su dva nova financijska instrumenta Europske unije posvećena klimatskoj i energetskoj tranziciji.

Modernizacijski i Inovacijski fond su dva nova financijska instrumenta Europske unije posvećena klimatskoj i energetskoj tranziciji.

28.10.2021.

Zdravlje i kvaliteta života

Energija i održivi okoliš

Promet i mobilnost

Sigurnost

Hrana i bioekonomija

KET

ICT

Javnost

Poslovni sektor

Znanstveno-istraživački sektor

Javni sektor

NIV

IVI

TIV

HAMAG-BICRO

HGK

Modernizacijski fond je program financiranja Europske komisije za podršku deset država članica EU s nižim dohodcima, kako bi se omogućila njihova tranzicija prema klimatskoj neutralnosti do 2030. godine. Republika Hrvatska, kao jedna od korisnica Fonda, završila je proces programiranja modaliteta provedbe i područja intervencije nacionalne alokacije koja će se uložiti u modernizaciju energetskog sektora i potporu prelasku na čistije oblike energije.

Inovacijski fond je uspostavljen u okviru EU ETS Direktive za razdoblje od 2020. do 2030. godine te je usmjeren za potporu svim državama članicama za inovativne nisko-ugljične tehnologije i procese u energetski intenzivnim industrijama, a treba omogućiti uvođenje na tržište industrijskih rješenja za dekarbonizaciju Europe, kako bi se podržao njezin prijelaz na klimatsku neutralnost.

Više o Modernizacijskom i Inovacijskom fondu pronađite OVDJE.

Sektori
Vijeća i tajništva
Područja
Kategorije