Poziv tehnološkim startupovima za sudjelovanje u Tech Boost programu

Vijesti
Poziv tehnološkim startupovima za sudjelovanje u Tech Boost programu

Poziv tehnološkim startupovima za sudjelovanje u Tech Boost programu

31.01.2020.

Zdravlje i kvaliteta života

Energija i održivi okoliš

Promet i mobilnost

Sigurnost

Hrana i bioekonomija

Poslovni sektor

Znanstveno-istraživački sektor

Ured Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF) u Hrvatskoj pri Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije s nositeljem programa, fondom EFSE (European Fund for Southest Europe) i jednim od najjačih svjetskih akceleratora Startup Wise Guys iz Estonije kao partnerom 2. veljače otvara natječaj za poduzetnike i projektne timove za sudjelovanje u Tech Boost programu.

Tech Boost program je namijenjen poduzetnicima početnicima koji još nikada nisu imali svoj startup, ali i iskusnim tehnološkim poduzetnicima.

Program će odabranim sudionicima omogućiti razvoj inovativnih poduzetničkih ideja, pripremu za skaliranje i za susret s investitorima rizičnog kapitala. Svi sudionici programa automatski ulaze u polufinale međunarodne konferencije PODIM za poduzetnike početnike u svibnju u Mariboru te se mogu uključiti u EFSE Entrepreneurship Tournament u listopadu u Sarajevu koji organizira EFSE kao nositelj ovog programa.

Deset odabranih startupa će besplatno za svoj tim dobiti online i offline mentorstvo i edukaciju te će raditi na svom proizvodu. Svaki od osam tjedana pokriva različite teme iz startup svijeta, poput uvoda u startup svijet, pitchanja i predstavljanja, koncepta lean startupa, prodaje, marketinga, investicija i osnivanja/upravljanja tvrtkom. Uz lokalne mentore iz mreže Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije, odnosno Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela Hrvatska (WBAF Hrvatska), sa startupima će raditi i europski mentori iz poznatog europskog startup akceleratora Startup Wise Guys.

Troškovi cjelokupnog sadržaja programa koji traje osam tjedana, smještaja i prehrane u potpunosti su pokriveni, kao i veći dio troškova transporta do dvorca Bračak (u Zaboku) u kojem će se odvijati većina programa. Prijaviti se mogu svi poduzetnici i projektni timovi s inovativnim tehnologijama ili mogućnošću širenja na inozemna tržišta s područja Republike Hrvatske.

Više informacija o samom programu kao i prijava za sudjelovanje (rok prijave je 02.03.2020.) se mogu pronaći ovdje.

Ured Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF) u Hrvatskoj otvoren je u siječnju 2019. godine kao dio svjetske mreže poslovnih anđela. Glavnji ciljevi Ureda su oživljavanje tržišta kapitala, ponuda novih financijskih instrumenata te poticanje na inovacije i poduzetništvo.

Hrvatska gospodarska komora je u siječnju 2020. godine potpisala Memorandum o suradnji s WBAF Hrvatska, s ciljem promicanja i realizacija boljeg povezivanja članica HGK, posebno startupova s ulagačima rizičnog kapitala, poslovnim anđelima iz cijelog svijeta u svrhu dodatnog oživljavanja tržišta kapitala u Hrvatskoj te dodatnog poticaja inovacijama i poduzetništvu.

Sektori
Vijeća i tajništva
Područja
Kategorije