Google.org Impact Challenge dodjeljuje 2 milijuna eura bespovratnih sredstava

Vijesti
Google.org Impact Challenge

Google.org Impact Challenge

21.01.2021.

Zdravlje i kvaliteta života

Energija i održivi okoliš

Promet i mobilnost

Sigurnost

Hrana i bioekonomija

KET

ICT

Javnost

Poslovni sektor

Znanstveno-istraživački sektor

Javni sektor

Danas je i u Republici Hrvatskoj za prijave otvoren Google.org Impact Challenge - po prvi put posvećen srednjoj i istočnoj Europi. Kroz ovaj će natječaj biti dodijeljeno 2 milijuna eura bespovratnih sredstava) od danas otvoren za prijave.

Cilj ovog otvorenog poziva je financiranje inovativnih ideja koje koriste tehnologije i inovacije kako bi kroz gospodarski oporavak pomogle pojedincima i zajednicama u potrebi. Projekti bi stoga trebali pomoći u premošćivanju digitalnog jaza (digital divide) te izgradnji digitalne ekonomije koja funkcionira za svakoga. Projektna podrška koja se pruža bit će i financijska (u rasponu od €50.000 do €250.000 tijekom 12-36 mjeseci), ali i u obliku stručne podrške Googlea.

Prihvatljivi prijavitelji su neprofitne organizacije, tvrtke i akademske institucije, koji se za potporu svojim dobrotvornim projektima, mogu prijaviti do 1. ožujka 2021. na poveznici. Tijekom razdoblja otvorenog za prijavu, bit će održane dvije radionice. Nagrađeni projekti (korisnici) bit će objavljeni u lipnju ili srpnju.

Više o natječaju nalazi se na internet stranici Google.org Impact Challenge te u članku Matta Brittina, predsjednika Google-a za EMEA regiju.

Sektori
Vijeća i tajništva
Područja
Kategorije