Projekt InnovaMare organizira radionicu za uspostavu Living Lab-a za zaštitu Jadranskog mora

Radionica
-
 
10 do 14:30 sati
 
Online
 
Hrvatska gospodarska komora

U sklopu projekta InnovaMare, sufinanciranoga iz programa Interreg Italija – Hrvatska 2014-2020, jedna od aktivnosti je razvoj Living Lab metodologije i koncepta uspostave Living Lab-a Jadranskog mora za istraživanje i razvoj podvodne robotike i senzorike za praćenje, kontrolu i sprječavanje onečišćenja podmorja. Living Lab metodologija znači međusobno povezivanje istraživačkog sektora (sveučilišta, instituta) i subjekata povezanih s inovacijama. Na taj se način razvijene inovacije približavaju stvarnom tržištu jer odražavaju njegove stvarne potrebe i zahtjeve. Svrha Living Laba je stvoriti zajednički prostor u kojem korisnici i istraživači mogu razvijati i testirati digitalne usluge, procese i nove načine rada.

U projektu Innovamare cilj je stvaranje prototipa inovativnog robotskog rješenja kao platforme za razvoj rješenja za praćenje i predviđanje onečišćenja mora. Stoga će projektni partneri projekta Innnovamare zajednički razviti i uspostaviti model inovacijskog ekosustava, a navedeni model će biti razvijen na način koji će biti primjenjiv i u drugim regijama/državama kao i u područjima plave ekonomije kao pokretača konkurentnosti na globalnoj razini. Cilj je, kroz uspostavljeni Living Lab, pružiti podršku svim uključenim dionicima, a osobito malim i srednjim poduzećima, u njihovom inovacijskom procesu.

S ciljem razvoja Living Lab metodologije i koncepta uspostave Living Lab-a organiziraju se dvije radionice za projektne partnere (članove partnerskog konzorcija na projektu Innovamare) i relevantne dionike. Na predmetnim radionicama, osim edukacije sudionika, razvijat će se adekvatna metodologija i konačni koncept Living Lab-a Jadranskog mora.

Prva radionica će se održati 11. veljače 2021. online, od 10.00 do 14.30 sati, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, vodećeg partnera na projektu. Radionica će se održati putem Teams platforme, a radni jezik je engleski jezik.

Sudjelovanje je ograničeno na maximalno 15 sudionika, prema redosljedu zaprimljenih prijava.

Svoje sudjelovanje (ime, prezime, tvrtka/institucija, e-mail, kontakt broj) prijavite putem e-mail adrese innovamare@hgk.hr. Po Vašoj prijavi dobit ćete link za sudjelovanje.

Projekt InnovaMare osmišljen je kako bi se razvio i uspostavio model inovacijskog ekosustava na području podvodne robotike i senzorike za potrebe praćenja, kontrole i nadzora onečišćenja u Jadranskom moru. Glavna svrha projekta InnovaMare, je podizanje prekogranične suradnje između znanosti i privatnog sektora na višu razinu i olakšavanje uključivanja MSP-a u međunarodne mreže za istraživanje.

Za više informacija i sva dodatna pitanja možete se obratiti na e-mail adresu: innovamare@hgk.hr.

Energija i održivi okoliš
Promet i mobilnost
KET
ICT
Sektori
Vijeća i tajništva
Područja
Kategorije