Online radionica o Modernizacijskom i Inovacijskom fondu Europske komisije

Radionica
-
 
10 - 15 sati
 
Online
 
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom

Pozivamo vas na online radionicu o Modernizacijskom i Inovacijskom fondu koja će se održati u četvrtak, 21. listopada, u 10 sati.

Modernizacijski fond je program financiranja Europske komisije za podršku deset država članica EU s nižim dohodcima, kako bi se omogućila njihova tranzicija prema klimatskoj neutralnosti do 2030. godine. Republika Hrvatska, kao jedna od korisnica Fonda, završila je proces programiranja modaliteta provedbe i područja intervencije nacionalne alokacije koja će se uložiti u modernizaciju energetskog sektora i potporu prelasku na čistije oblike energije.

Inovacijski fond je uspostavljen u okviru EU ETS Direktive za razdoblje od 2020. do 2030. godine te je usmjeren za potporu svim državama članicama za inovativne nisko-ugljične tehnologije i procese u energetski intenzivnim industrijama, a treba omogućiti uvođenje na tržište industrijskih rješenja za dekarbonizaciju Europe, kako bi se podržao njezin prijelaz na klimatsku neutralnost.

Svrha ove radionice je informiranje potencijalnih prijavitelja projekata s više praktičnih informacija o razvoju projekata, postupku prijave, prihvatljivosti i zahtjevima za popratne dokumente.

Radionicu organizira Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom. 

Prva konferencija o Modernizacijskom fondu održana je u Zagrebu, 20. rujna, te su do 21. listopada organizirane tri regionalne radionice za zainteresirane u županijskim komorama Split, Rijeka i Osijek.

Ove aktivnosti odvijaju se u okviru projekta Provedba novih financijskih mehanizama u okviru revidirane Direktive o ETS-u (EU Emissions Trading System, sustav trgovanja emisijama stakleničkih plinova) za razdoblje 2021. – 2030., kojega provodi Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH uz podršku Glave uprave za potporu strukturnim reformama Europske komisije i savjetnike iz PricewaterhouseCoopersa.

Dnevni red radionice dostupan je u pratećim dokumentima. Na radionicu se možete prijaviti OVDJE najkasnije do srijede, 20 listopada.

Prijavljenima ćemo pravovremeno poslati pristupne podatke.

Zdravlje i kvaliteta života
Energija i održivi okoliš
Promet i mobilnost
Sigurnost
Hrana i bioekonomija
KET
ICT
Sektori
Vijeća i tajništva
Područja
Kategorije