Okrugli stol za kreatore politike i dionike u plavoj ekonomiji i plavim tehnologijama

Ostalo
-
 
11 do 15 sati
 
Online
 
Hrvatska gospodarska komora i Unija Gospodarske komore regije Veneto (Unioncamere del Veneto)

Unija Gospodarske komore regije Veneto (Unioncamere del Veneto) i Hrvatska gospodarska komora pozivaju na Okrugli stol za kreatore politike i dionike u plavoj ekonomiji i plavim tehnologijama, u okviru projekta InnovaMare, koji će se održati online 18. i 19. veljače putem platforme Zoom u organizaciji Unije Gospodarske komore regije Veneto (Unioncamere del Veneto) iz Italije, koji je ujedno i partner na projektu.

Projekt InnovaMare osmišljen je kako bi se razvio i uspostavio model inovacijskog ekosustava na području podvodne robotike i senzorike za potrebe praćenja, kontrole i nadzora onečišćenja u Jadranskom moru. Jedan od glavnih izazova projekta InnovaMare je povećanje učinkovitosti inovacijskih aktivnosti u relevantnim područjima plave ekonomije - povećanjem prijenosa znanja unutar područja suradnje.

Stoga Unija Gospodarskih komora regije Veneto (UCV) organizira ovaj Okrugli stol namijenjen kreatorima politika, radi poticanja dijaloga i razmjene najboljih praksi u području plave ekonomije i inovativnih plavih tehnologija, jačanja međusektorske suradnje kao potpore stvaranju povoljnih okvirnih uvjeta za prekogranični inovacijski ekosustav koji omogućavaju rast, konkurentnost i tehnološko vodstvo u području podvodne robotike i senzora. Okrugli stol planiran je kao dvodnevno događanje za talijanske i hrvatske kreatore politike i dionike.

Prvi radni dan (18. veljače 2021.) bit će posvećen plenarnim sjednicama za kreatore politike, što daje prednost raspravi o glavnim strateškim temama, uzimajući u obzir nedavno izvješće Odbora misije EU Zdravi oceani, mora, obalne i unutarnje vode.

Drugi radni dan (19. veljače 2021.) bit će organizirane tematske međusektorske fokusne skupine koje potiču razmjenu najboljih praksi za rješavanje utvrđenih izazova, uključujući predstavnike javnih tijela, akademske zajednice i privatnog sektora.

Okrugli stol će biti održan online, 18 i 19. veljače 2021. godine od 11 do 15 sati prema predviđenom rasporedu. Sudjelovanje je besplatno, a registrirati se možete na ovoj poveznici do 17. veljače 2021.

Dodatne informacije i upute za povezivanje na platformu Zoom prijavljenima će biti dostavljene pravovremeno. Predviđena je usluga simultanog prevođenja (hrvatski, engleski i talijanski jezik), a događaj će biti sniman.

Za sva dodatna pitanja o organizaciji online Okruglog stola možete se obratiti na e-mail adresu: innovamare@hgk.hr 

Zdravlje i kvaliteta života
Energija i održivi okoliš
Promet i mobilnost
Sigurnost
Hrana i bioekonomija
KET
ICT
Sektori
Vijeća i tajništva
Područja
Kategorije