Inovacijski fond: Infodan 10. studenog o otvorenom 2. pozivu za velike projekte

Radionica
-
 
10 do 17 sati
 
online
 
Europska komisija

Inovacijski fond: Infodan 10. studenog o otvorenom 2. pozivu za velike projekte

U sklopu Inovacijskog fonda Europska komisija otvorila je 26. listopada 2021. godine 2. poziv za velike projekteFunding and Tender Portal.

Europska komisija 10. studenog 2021. (10:00 CET until 17:00 CET)  organizira Infodan u vezi 2. poziva za velike projekte. Jutarnji dio će se fokusirati na proces prijave i prezentaciju poziva, dok će popodnevni dio detaljnije objašnjavati metodologiju za izračun relevantnih troškova i izbjegavanje emisija stakleničkih plinova. Za sudjelovanje na Infodanu potrebna je registracija, a registirati se možete OVDJE

Modernizacijski i Inovacijski fond su dva nova financijska instrumenta Europske unije posvećena klimatskoj i energetskoj tranziciji.  

Modernizacijski fond je program financiranja Europske komisije za podršku deset država članica EU s nižim dohodcima, kako bi se omogućila njihova tranzicija prema klimatskoj neutralnosti do 2030. godine. Republika Hrvatska, kao jedna od korisnica Fonda, završila je proces programiranja modaliteta provedbe i područja intervencije nacionalne alokacije koja će se uložiti u modernizaciju energetskog sektora i potporu prelasku na čistije oblike energije.

Inovacijski fond je uspostavljen u okviru EU ETS Direktive za razdoblje od 2020. do 2030. godine te je usmjeren za potporu svim državama članicama za inovativne nisko-ugljične tehnologije i procese u energetski intenzivnim industrijama, a treba omogućiti uvođenje na tržište industrijskih rješenja za dekarbonizaciju Europe, kako bi se podržao njezin prijelaz na klimatsku neutralnost.

Više o Modernizacijskom i Inovacijskom fondu pronađite OVDJE.

Zdravlje i kvaliteta života
Energija i održivi okoliš
Promet i mobilnost
Sigurnost
Hrana i bioekonomija
KET
ICT
Sektori
Vijeća i tajništva
Područja
Kategorije