DepoSIt Business Breakfast Online panel na temu društvenih inovacija

Ostalo
-
 
9 do 12 sati
 
Online
 
projekt DepoSIt

U sklopu DepoSIt projekta u čijoj provedbi Hrvatska gospodarska komora sudjeluje kao jedan od projektnih partnera, dana 27. siječnja 2021. godine, s početkom u 9 sati, bit će održan DepoSIt Business Breakfast Online panel na temu društvenih inovacija.

Društvena inovacija razvija rješenja za goruće društvene izazove. Ona otvara prostor novim pristupima, daje inovativne odgovore i ukazuje na nove putove. Time reagira na nova društvena pitanja, a stare probleme rješava na nove načine. Akciju može pokrenuti i sama društvena skupina koja je određenim problemom pogođena, a u svakom je slučaju mora podržati i suoblikovati. Na taj način društvena inovacija stvara održiva rješenja koja i drugima mogu poslužiti kao primjer i vrelo inspiracije.

Cilj Deposit Business Breakfasta je dobiti informacije o trenutnom statusu/stanju na terenu, razini korištenja ali i razumijevanja inovacija. Koriste li ih tvrtke? Jesu li tvrtke svjesne koje prednosti mogu imati kroz razvoj inovacija? Kako socijalne inovacije mogu doprinijeti poslovanju? Kako ih koristiti u svakodnevnoj praksi?

Na sudjelovanje na panelu pozvani su predstavnici udruga i civilnog društva upoznati s temom društvenih inovacija te SME tvrtke uključene u projekt DepoSIt. Govornici na panelu bit će doc.dr.sc. Danijel Baturina, Pravni fakultet u Zagrebu; Tina Pahić, Centar za inovacije i EU projekte HGK te Marija Mraz, udruga Kopriva. Panel će biti održan na Zoom platformi.

DepoSIt je projekt kojim se planira osmisliti i uspostaviti europski alat za pregled inovacijskog sustava za testiranje društvenih inovacija. Cilj je projekta približiti koncept društvenih inovacija malim i srednjim tvrtkama i inovacijskim agencijama. Projekt je financiran bespovratnim EU sredstvima iz programa Obzor 2020.

Za više informacija o događanju obratite se na tpahic@hgk.hr.

Zdravlje i kvaliteta života
Energija i održivi okoliš
Promet i mobilnost
Sigurnost
Hrana i bioekonomija
KET
ICT
Sektori
Vijeća i tajništva
Područja
Kategorije